BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL '16

 

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) este singurul festival dedicat filmului de dans din Romania. Anul trecut am debutat in forta cu un maraton de 54 de filme de dans din toata lumea dintre care am premiat patru scurtmetraje, care au sfidat barierele genului si au intrigat juriul. Editia a doua a festivalului va aduce la Bucuresti cele mai premiate doua filme documentare despre dans din ultimii ani: Mr. Gaga (r: Tomer Heymann), care suprinde laboratorul intern al unuia dintre cei mai importanti coregrafi contemporani - Ohad Naharin, alaturi de compania sa Batsheva Dance Company si Rare Birds (r: T.M. Rives) care suprinde culisele uneia dintre cele mai indraznete montari ale Lacului Lebedelor, sub directia lui Alexander Ekman, la Opera Nationala Norvegiana din Oslo.

Printre invitatii internationali ai festivalului se numara: renumitul coregraf austriac Chris Haring, laureat cu premiul Leul de Aur in cadrul Bienalei de la Venetia, artistul multimedia Claudia Hart (SUA), regizorii Samuel Retortillo, Alex Pachon (Spania) si T.M. Rives (SUA). Showcase-ul festivalului se deschide pe 9 noiembrie cu o conferinta internationala - Intermedia Body - dupa un concept dezvoltat de Mihaela Kavdanska, un eveniment co-organizat de Platforma Avmotional si cu participarea speciala a artistilor multimedia Antoni Rayzhekov si Gerhard Funk din Austria, alaturi de artisti din Romania precum: Catalin Cretu, Cinty Ionescu, Raluca Nestor Oancea, Cristian Iordache si Simona Deaconescu. Pe langa proiectii de filme in competitie si in afara competitiei, anul acesta BIDFF organizeaza la Galeria Galateca o expozitie internationala cu tema corpul digital. 

program BIDFF '16

 

Cel mai bun film:

"WOMEN'S CHRISTMAS NIGHT" de Oonagh Kearney (1000 EUR oferiti de Institutul Cultural Roman)

Cea mai buna coregrafie:

"FOR A MOMENT" un film realizat de Clemence Poesy (premiu in valoare de 500 EUR)

Cea mai buna instalatie digitala:

"THE LOOKING TRACE" de Camila Levy Daniel, Leyla de la Hoz & Pedro Giacomolli (premiu in valoare de 500 EUR)

Premii

 

COMPETITIA OFICIALA


"HELENA" de Nadav Heyman
"WEREWOLF HEART" de Christian Weber

THE DIGITAL BODY EXHIBITION


"CRYSTAL FORMING ROBOTS ON OVERHEAD" de Christian Faubel
"o.T." de M.Kardinal

Mentiuni speciale

 
 

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociatia Tangaj Dance si finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila pentru continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii. BIDFF este un proiect cultural finantat in cadrul programului "Bucuresti - Orasul In-Vizibil" de catre ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei. Gazdele si partenerii festivalului sunt Centrul National al Dansului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti - Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia, Galeria Galateca, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, Club Control. Proiectul este sustinut de Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei in Bucuresti), Ambasada Israelului in Romania si Ambasada Spaniei in Romania. Co-organizatorul Intermedia Body este Asociatia Avmotional.