MASTERCLASS TOMER HEYMANN

8 SEPT | 13:00 - 17:00

GALLERY

Str. Leonida, nr. 9-11

Intrare libera, pe baza de inscriere

 

In atelierul documentar „Intre Cinema si Dans; Intre Documentar si Fictiune” - Masterclass cu creatorul MR. GAGA despre Vise si Prestigiu, Heymann impartaseste optiunile artistice complexe pe care le-a facut in timpul filmarii si al editarii filmului, conexiunea (mai mult din mintea regizorului) intre biografia personala a lui Naharin si creatiile sale in materie de dans intercalate in ea, legatura dintre arta, politica si libertatea de exprimare, precum si motivele care l-au facut sa reinceapa lucrul la film de trei ori dupa ce fusese deja vizionat cu pubilc si faza de productie parea ca se terminase.

Momente din film, inclusiv parti care nu au fost incluse in versiunea finala, vor fi proiectate in timpul atelierului, iar Heymann va impartasi motivatia pentru fiecare astfel de decizie artistica. Atelierul permite participantilor nu numai sa intre in mintea regizorului, ci si sa inteleaga si sa simta creatiile de dans ale lui Naharin intr-un mod diferit si proaspat.

Nascut in Israel in 1970, Tomer Heymann a regizat filme si serii documentare din 1997. Filmele lui Heymann au fost proiectate la festivaluri internationale de film, precum Berlinale, HotDocs, IDFA și LAFF, unde au castigat numeroase premii. Au fost lansate in cinema in intreaga lume, facandu-l unul dintre principalii regizori ai industriei de film documentar. Printre lucrarile sale se numara "Bridge over the Wadi”/ “Pod peste Wadi” (IDFA 2006), "Papusi de hartie”/ "Paper Dolls" (Castigator a trei premii la Berlinale 2006), "I Shot My Love”/ “Mi-am Impuscat Iubirea" (Berlinale 2010, Castigatorul Premiului Hotdocs 2010), "The Queen has no crown”/ “Regina nu are coroana” (Berlinale 2011), "Who's Gonna Love Me Now”/ “Cine ma va iubi acum” (Premiul Publicului - Berlinale 2016) si multe altele. Tomer preda la mai multe scoli de film din Israel si este implicat in prezent in mai multe proiecte aflate in desfasurare.


Accesul la masterclass este gratuit, in limita locurilor disponibile, pe baza de inscriere. Cei care doresc sa se inscrie o pot face pana pe data de 1 septembrie 2017 prin trimiterea CV-ului in attach la adresa contact@bidff.ro. Anuntarea participantilor se va face pe e-mail pana pe 4 septembrie.