Vernisaj Expozitie & Performance

@deschis atelier

Splaiul unirii nr 160

 

*A MUSEUm (THEATRE) Vernisaj

7 sept | 19:00

*A MUSEUM (THEATRE) Expozitie

8 & 9 SEPT | 12:00 - 18:00

*A MUSEUM (THEATRE) Performance

8 & 9 SEPT | 15:00 - 15:30

 

Bazata pe celebra piesa de teatru a lui Heiner Muller (Hamlet-machine), expozitia participativa creata de regizoarea Clyde Chabot si Compania La Commnaute Inavouable ne poarta printr-un atlas al visului comunismului si al colapsului sau. O instalatie teatrala si fotografica, la granita dintre teatru si arta vizuala, instalatia incurajeaza spectatorii sa-si dezvaluie generozitatea si sensibilitatea. Expozitia a fost prezentata pana acum in Cambodgia, Germania, Franta, India, Suedia si Coreea.

 

Pentru prima oara în Romania, Museum (Theatre) va face o analiza artistica a istoriei comunismului în Romania, dar mai ales a formelor de rezistenta umana, a micilor franturi de viata care au determinat societatea sa fie mai puternica decat regimul. Participantii la expozitie vor fi invitati sa aleaga cuvinte cheie din Hamlet-machine si sa se fotografieze în fata unei imagini istorice. Alaturarea celor doua medii genereaza rezultate puternice si emotionante.

Alaturi de doi performeri ai colectivului Tangaj Dance (Denis Bolborea si Alexandra Balasoiu), Clyde Chabot va dezvolta in Bucuresti un act performativ in care textul, miscarea si prelucrarea digitala a sunetului se impletesc.

 

 

Clyde Chabot

Clyde Chabot.JPG

Clyde Chabot a absolvit Institutul de Studii Politice din Paris - si Universitatea Paris 3 cu studii doctorale in teatru. A devenit asistenta de scena a lui FM Pesenti si a urmat cursuri tinute de M. Langhoff, P. Fomenko, Anatoli Vassiliev. In 1992 incepe sa realizeze performance-uri cu compania franceza de teatru La Communaute Inavouable. Performance-urile ei sunt lucrari in continua dezvoltare si succesiune naturala, de la un proiect la altul. Lucrarile nationale si internationale ale companiei sunt multidisciplinare - teatru, dans, video, muzica, arte digitale. Performance-urile aduc in prim plan relatia dintre artisti, public, autor, tehnicieni si regizor.

 

 

 

 

 

Manifestare organizata in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019.  Actiune sustinuta de Via Le Monde / Conseil général de Seine Saint-Denis, in parteneriat cu Musee Nicephore Niepce – Ville de Chalon sur Saône (France). La Communauté inavouable este sustinuta de Conseil régional d’Ile-de-France si orasul Saint-Denis.