15039467_1793887944232654_7345827083547240741_o.png
The Dancer ©2016 WILD BUNCH DISTRIBUTION.jpg
© Silex Films – Opéra national de Paris – 2016_Picture_01.jpg
ABISMO2 copy.png
Hands_ Sara Toscano_Alexandre Cabrita.jpg
15039467_1793887944232654_7345827083547240741_o.png

[CO]LAB '17


Pitch Your Dance Story

SCROLL DOWN

[CO]LAB '17


Pitch Your Dance Story

[CO]LAB '17: Pitch Your Dance Story

BIDFF_call_vs3.png

Bucharest International Dance Film Festival invita artisti din domeniul filmului si dansului sa participe la cea de-a doua editie [CO]LAB, un atelier de creatie si productie de film de dans dedicat industriei creative din Romania. Daca anul trecut ne-am concentrat pe productie, printr-un laborator extins de doua saptamani in urma caruia au rezultat trei filme de dans scurte, anul acesta ne propunem sa sprijinim dezvoltarea de idei care pot sta la baza realizarii unui film in 2018. 

Atelierul isi propune dezvoltarea a 5 scenarii de film de dans de la nivelul incipient de idee, pana la realizarea unui scenariu si prezentarea lui (pitch) in fata unor specialisti. Celei mai bune prezentari i se va acorda un premiu in valoare de 750 de euro, constand in servicii de post-productie, oferit de Colorgrade.

Atelierul se desfasoara pe durata a trei zile si are un caracter practic. Timp de 3 ore in fiecare zi, cu ajutorul unor specialisti din tara si din afara tarii, 5 coregrafi si 5 regizori vor avea oportunitatea de a discuta si intelege specificul unui film de dans si care sunt pilonii pe care un astfel de film se dezvolta. Nu vor lipsi sesiunile de feedback si training pentru sustinerea unui pitch in fata publicului. 

 

Programul atelierului

4, 5, 6 septembrie, 18:00 - 21:00 - sesiuni de lucru
10 septembrie, 16:00 - sesiune de pitch

Atelierul are loc la POINT Cultural Hub (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 10, Bucuresti).

 

Inscriere

Trimite un email la adresa contact@bidff.ro cu subiectul [CO]LAB '17 in care te rugam sa atasezi CV-ul tau (in care sa incluzi datele de contact: e-mail si telefon) si un document word de maxim 1000 de caractere, in care sa prezinti o idee pe care ai vrea sa o dezvolti intr-un film de dans. Nu uita sa-i dai un nume provizoriu ideii tale. 

Deadline-ul pentru trimiterea e-mailului de inscriere este 25 august, ora 17:00. 

Participarea la atelier este gratuita si se face in urma selectiei pe baza de CV si prezentare a ideii. In urma call-ului un numar de 10 artisti vor fi selectati. Vei fi anuntat de rezultatul selectiei pe 28 august. 

 

In cadrul BIDFF#3 te poti inscrie si la atelierul documentar „Intre Cinema si Dans; Intre Documentar si Fictiune” - Masterclass cu creatorul MR. GAGA despre Vise si Prestigiu, Tomer Heymann - detalii aici.

 

Bucharest International Dance Film Festival 2017 este un proiect cultural organizat de Asociatia Tangaj Dance, finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB - in cadrul Programului cultural "Bucuresti Oras participativ”, co-finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman.
Parteneri: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez din Romania), Centrul National al Dansului Bucuresti, Muzeul National de Arta Contemporana, Ambasada Israelului, Ambasada Spaniei la Bucuresti, POINT Cultural Hub si Gallery.
Sustinut de: NEWS.ro / Parteneri media: Radio Romania Cultural, Music Channel, Scena9, Arte si meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan.ro, All About Romanian Cinema

 
The Dancer ©2016 WILD BUNCH DISTRIBUTION.jpg

PROGRAM BIDFF '17


7-10 SEPT 2017

PROGRAM BIDFF '17


7-10 SEPT 2017

BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL '17

 


LA DANSEUSE - DESCHIDEREA BIDFF'17 

7 sept | 19:00 - 21:00

@ cinema elvira popescu 

lungmetraj, 108', 2016 (FR)

 

„La Danseuse/Dansatoarea” spune povestea lui Loïe Fuller, o rasfatata a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergere (Paris) la inceputul secolului al XX-lea.

Cunoscuta dansatoare americana, un pionier al dansului modern, a fost si o sursa de inspiratie pentru Toulouse-Lautrec, dar si fratii Lumiere. 

 
Director  Tomer Heymann 6 - 16092016_marimur-8 Photo by Mari Laukkanen - Copy.jpg

MASTERCLASS Tomer Heymann 

8 sept | 12:00 - 16:00

@ gallery 

Intre Cinema si Dans; Intre Documentar si Fictiune

 

In acest atelier documentar  - Masterclass cu creatorul MR. GAGA despre Vise si Prestigiu, Heymann impartaseste optiunile artistice complexe pe care le-a facut in timpul filmarii si al editarii filmului, conexiunea (mai mult din mintea regizorului) intre biografia personala a lui Naharin si creatiile sale in materie de dans intercalate in ea, legatura dintre arta, politica si libertatea de exprimare, precum si motivele care l-au facut sa reinceapa lucrul la film de trei ori dupa ce fusese deja vizionat cu pubilc si faza de productie parea ca se terminase.

 

 

COMPETITIA NATIONALA 

8 sept | 21:00

@ MUZEUL NATIONAL DE ARTA CONTEMPORANA

prima competitie din cadrul BIDFF dedicata exclusiv filmelor de dans romanesti

 
filme int.jpg

COMPETITIA INTERNATIONALA 

9 sept 

i: 18:30-20:00

ii: 20:30-22:00

@ cinema elvira popescu

20 de filme din 14 tari, alese din peste 300 de aplicatii

Q&A cu o parte din creatorii filmelor din competitie

 

¿Hasta dónde…? 

9 sept | ORA SI LOCATIA VOR FI ANUNTATE IN CURAND

un spectacol  al companiei de dans Sharon Fridman din Spania, 20'

 

¿Hasta dónde…? este un duet de dans contemporan bazat pe tehnica de contact. Pornind de la intentia de alunecare a corpului, doi dansatori incep sa abandoneze acele lucruri care nu le permit sa traiasca momentul.

“O bijuterie plina de intensitate si nuante, o lipsa de dragoste fata de duetul haotic. ” — Roger SALAS, El País, 20 iunie 2012 

 

 

CAIDA LIBRE - FREE FALL

10 sept | 19:30

@ CENTRUL NATIONAL AL DANSULUI BUCURESTI - SALA STERE POPESCU

un spectacol  al companiei de dans Sharon Fridman din Spania, 50'

 

Spectacolul care l-a consacrat pe Sharon Fridman exploreaza o caracteristica esentiala a firii umane: supravietuirea.

Sharon cauta sa exploreze felul in care grupurile se formeaza pentru a crea suport, o retea fizica si emotionala, care ne permite sa ne lasam purtati intr-o cadere in gol si apoi sa ne ridicam. Aceasta intentie apare ca un rezultat al nevoii de a gasi un spatiu dedicat libertatii fiecarui individ dintr-un grup.

Bucharest International Dance Film Festival 2017 este un proiect cultural organizat de Asociatia Tangaj Dance, finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB - in cadrul Programului cultural "Bucuresti Oras participativ”, co-finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila pentru continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
Parteneri: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez din Romania), Centrul National al Dansului Bucuresti, Muzeul National de Arta Contemporana, Ambasada Israelului, Ambasada Spaniei la Bucuresti, POINT Cultural Hub si Gallery.
Sustinut de: NEWS.ro / Parteneri media: Radio Romania Cultural, Music Channel, Scena9, Arte si meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan.ro, All About Romanian Cinema, DinFilme.ro

© Silex Films – Opéra national de Paris – 2016_Picture_01.jpg

LOCATII


LOCATII


CINEMA ELVIRA POPESCU

BVD. dacia, Nr.77

 

MNAC - MUZEUL NATIONAL DE ARTA CONTEMPORANA

str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4

 

centrul national al dansului bucuresti

Bulevardul Marasesti, nr. 80-82

 

DESCHIS Gastrobar

sPLAIUL UNIRII, nr. 160

 

POINT cultural hub

STR. GENERAL EREMIA GRIGORESCU, nr. 10

 

GALLERY

sTR. LEONIDA, NR. 9-11

 
ABISMO2 copy.png

BIDFF '16


20 de filme de dans in competitie, cele mai indragite documentare de dans din ultimii ani, instalatii de arta digitala, conferinte, artisti de renume invitati

BIDFF '16


20 de filme de dans in competitie, cele mai indragite documentare de dans din ultimii ani, instalatii de arta digitala, conferinte, artisti de renume invitati

BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL '16

 

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) este singurul festival dedicat filmului de dans din Romania. Anul trecut am debutat in forta cu un maraton de 54 de filme de dans din toata lumea dintre care am premiat patru scurtmetraje, care au sfidat barierele genului si au intrigat juriul. Editia a doua a festivalului va aduce la Bucuresti cele mai premiate doua filme documentare despre dans din ultimii ani: Mr. Gaga (r: Tomer Heymann), care suprinde laboratorul intern al unuia dintre cei mai importanti coregrafi contemporani - Ohad Naharin, alaturi de compania sa Batsheva Dance Company si Rare Birds (r: T.M. Rives) care suprinde culisele uneia dintre cele mai indraznete montari ale Lacului Lebedelor, sub directia lui Alexander Ekman, la Opera Nationala Norvegiana din Oslo.

Printre invitatii internationali ai festivalului se numara: renumitul coregraf austriac Chris Haring, laureat cu premiul Leul de Aur in cadrul Bienalei de la Venetia, artistul multimedia Claudia Hart (SUA), regizorii Samuel Retortillo, Alex Pachon (Spania) si T.M. Rives (SUA). Showcase-ul festivalului se deschide pe 9 noiembrie cu o conferinta internationala - Intermedia Body - dupa un concept dezvoltat de Mihaela Kavdanska, un eveniment co-organizat de Platforma Avmotional si cu participarea speciala a artistilor multimedia Antoni Rayzhekov si Gerhard Funk din Austria, alaturi de artisti din Romania precum: Catalin Cretu, Cinty Ionescu, Raluca Nestor Oancea, Cristian Iordache si Simona Deaconescu. Pe langa proiectii de filme in competitie si in afara competitiei, anul acesta BIDFF organizeaza la Galeria Galateca o expozitie internationala cu tema corpul digital. 

program BIDFF '16

 

Cel mai bun film:

"WOMEN'S CHRISTMAS NIGHT" de Oonagh Kearney (1000 EUR oferiti de Institutul Cultural Roman)

Cea mai buna coregrafie:

"FOR A MOMENT" un film realizat de Clemence Poesy (premiu in valoare de 500 EUR)

Cea mai buna instalatie digitala:

"THE LOOKING TRACE" de Camila Levy Daniel, Leyla de la Hoz & Pedro Giacomolli (premiu in valoare de 500 EUR)

Premii

 

COMPETITIA OFICIALA


"HELENA" de Nadav Heyman
"WEREWOLF HEART" de Christian Weber

THE DIGITAL BODY EXHIBITION


"CRYSTAL FORMING ROBOTS ON OVERHEAD" de Christian Faubel
"o.T." de M.Kardinal

Mentiuni speciale

 
 

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociatia Tangaj Dance si finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila pentru continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii. BIDFF este un proiect cultural finantat in cadrul programului "Bucuresti - Orasul In-Vizibil" de catre ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei. Gazdele si partenerii festivalului sunt Centrul National al Dansului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti - Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia, Galeria Galateca, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, Club Control. Proiectul este sustinut de Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei in Bucuresti), Ambasada Israelului in Romania si Ambasada Spaniei in Romania. Co-organizatorul Intermedia Body este Asociatia Avmotional. 

Hands_ Sara Toscano_Alexandre Cabrita.jpg

ECHIPA & CONTACT


ECHIPA & CONTACT


echipa

Director Artistic

Simona Deaconescu

Manager Festival

Anamaria Antoci 

Relatii Externe

Irena Isbasescu

Coordonator Evenimente Conexe

Emilia Paunescu 

PR & Marketing

Catalin Anchidin & Ilinca Belciu 

Asistent Comunicare

Roxana Mancas

Design Grafic

Anda Safta (BIDFF '16)

Editor Video

Alex Gheorghe

Pre-selectie

Gabriela Filippi

Director Economic

Andreea Tudor


CONTACT

E-mail: 

tangajdance@gmail.com

Telefon: 

+40 741 113 365

+40 740 155 602

Nume *
Nume