APEL PENTRU INSCRIERI BIDFF#3 - Deadline 30.06.2017

BIDFF_call_vs3.png

Bucharest International Dance Film Festival (7-10 septembrie 2017) invita regizori, coregrafi si artisti sa isi inscrie filmele de dans la cea de-a treia editie a festivalului.

TEMA EDITIEI 2017

Tema editiei din acest an este The Age of The Strange. Contextul din ce in ce mai tulburator al unei lumi in situatie de criza pune sub semnul intrebarii autenticitatea existentei cotidiene, contradictiile si fragilitatea devenind vectori ai traiectoriei zilnice. 

Evenimentele geopolitice alarmante ce au avut loc in decursul anilor trecuti au generat o forma acuta de paranoia la nivel de societate. Am auzit mai mult ca niciodata termeni ca stiri false sau declinul democratiei, haosul lumii digitale sporind la randul lui atmosfera generala de insecuritate. Cum raspundem acestor schimbari bruste si care este impactul lor real in viata noastra? Mai putem oare vorbi astazi despre Firesc sau despre Organic sau traim intr-o lume atat de alterata din care tot ce a mai ramas este o stranie interconectivitate? In acest context aproape distopic am putea simti nevoia de autenticitate, de simplitate, de imperfectiuni nefiltrate, de identitati nefixate. 

CERINTE PENTRU INSCRIERE

In competitie pot fi inscrise scurtmetraje de dans (fictiune, documentar, animatie), produse in orice regiune a lumii,  premiile totale insumand 3000 de euro

BIDFF este in cautare de filme inovatoare, cu un mesaj transparent si cateodata codificat, provocand audienta la un schimb de informatii intre viata sociala, politica, emotia exacerbata, locurile neobisnuite si miscarea corpului. 

  • Vor fi luate in considerare filmele de scurtmetraj produse in ultimii 2 ani, cu o lungime maxima de 15 minute
  • Materialele de proiectie sunt acceptate in format Full HD, rezolutie minima 1920 x 1080.
  • Pot fi inscrise maxim 2 filme/participant. Ambele vor fi luate in considerare.
  • Nu se accepta filme înscrise la editiile anterioare ale festivalului.
  • Juriul, numit de organizatori, va selecta 3 filme castigatoare. Membrii juriului vor fi anuntati inaintea inceperii festivalului.

FORMULAR DE INSCRIERE

Pentru inscrierea filmelor va rugam sa completati urmatorul formular: https://tinyurl.com/bidff2017

TERMEN DE INSCRIERE

Inscrierile se pot face pana cel tarziu pe 30 iunie 2017.

CONTACT 

Irena Isbasescu
relatii internationale
contact@bidff.ro