APEL PENTRU INSCRIERI FILME ROMANESTI BIDFF#3 - Deadline 01.08.2017

BIDFF_call_vs3.png

BIDFF organizeaza in premiera o competitie dedicata exclusiv filmelor de dans romanesti. Pe aceasta cale, BIDFF invita regizori, coregrafi si artisti vizuali sa isi inscrie filmele de dans in competitie. BIDFF are loc intre 7 si 10 septembrie 2017 si aduce la Bucuresti cele mai noi filme de dans din lume, o expozitie de arta vizuala, performance-uri, workshop-uri si conferinte. 

TEMA EDITIEI 2017

Tema editiei din acest an este The Age of The Strange. Contextul din ce in ce mai tulburator al unei lumi in situatie de criza pune sub semnul intrebarii autenticitatea existentei cotidiene, contradictiile si fragilitatea devenind vectori ai traiectoriei zilnice. 

Evenimentele geopolitice alarmante ce au avut loc in decursul anilor trecuti au generat o forma acuta de paranoia la nivel de societate. Am auzit mai mult ca niciodata termeni ca stiri false sau declinul democratiei, haosul lumii digitale sporind la randul lui atmosfera generala de insecuritate. Cum raspundem acestor schimbari bruste si care este impactul lor real in viata noastra? Mai putem oare vorbi astazi despre Firesc sau despre Organic sau traim intr-o lume atat de alterata din care tot ce a mai ramas este o stranie interconectivitate? In acest context aproape distopic am putea simti nevoia de autenticitate, de simplitate, de imperfectiuni nefiltrate, de identitati nefixate. 

CERINTE PENTRU INSCRIERE

BIDFF cauta filme inovatoare, cu un mesaj cateodata transparent, cateodata codificat, provocand  publicul la un schimb de informatii despre viata sociala, politica, emotii puternice, locuri neobisnuite, imbinand limbajul corporal si cel cinematografic. BIDFF promoveaza toate stilurile si esteticile de miscare, selectand filme cu un concept puternic, a caror realizare cinematografica este intr-un raport de interdependenta cu tema aleasa si modalitatile de expunere. Pe aceasta cale incurajam experimentul artistic si initiativele curajoase. 

  • In competitie pot fi inscrise scurtmetraje de dans (fictiune, documentar, animatie).
  • Pentru ca un film sa fie luat in considerare in Competia Romaneasca trebuie ca, fie regizorul, fie coregraful sa aiba nationalitate romana sau filmul sa fie produs sau co-produs in Romania.
  • Sunt eligibile filmele de scurtmetraj produse dupa ianuarie 2015, cu o lungime maxima de 15 minute. 
  • Calitatea fisierului video destinat proiectiei din cadrul festivalului, in cazul selectiei, trebuie sa fie Full HD, rezolutie minima 1920 x 1080.
  • Pot fi inscrise maxim 2 filme/participant (ambele vor fi luate in considerare).
  • Nu se accepta filmari ale spectacolelor sau repetitiilor, filmele inscrise trebuind sa fie creatii cinematografice sau abordari specifice artei video cu caracter experimental. 

FORMULAR DE INSCRIERE

Pentru inscrierea filmelor va rugam sa completati urmatorul formular: https://tinyurl.com/bidffrocompetition

TERMEN DE INSCRIERE

Inscrierile se pot face pana cel tarziu pe 1 august 2017.

CONTACT 

Irena Isbasescu
contact@bidff.ro