Atelier intensiv

de creatie si productie de film de dans

 

31 oct - 13 nov 2016

 

Echipa BIDFF invita studenti din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti, Universitatii Nationale de Muzica si Universitatii Nationale de Arte Bucuresti sa participe la un atelier destinat creatiei si productiei de film de dans. [CO]laborator-ul are loc in perioada 31 oct - 13 nov 2016 si este coordonat de Anamaria Antoci (producator de film si managerul festivalului) si Simona Deaconescu (coregraf si directorul artistic al festivalului), alaturi de alti specialisti din domeniu invitati in cadrul sesiunilor teoretice si practice.

Scopul atelierului este productia a trei filme de dans scurte intr-un context colaborativ. Va fi incurajata formarea a trei echipe si dezvoltarea progresiva a unui dance film pentru fiecare echipa, de la punctul 0 pana la prezentarea publica. BIDFF va pune la dispozitia participantilor aparatura necesara realizarii productiilor, precum si suport logistic si mentorat pe tot parcursul laboratorului. Atelierul este adresat tuturor studentilor din domeniul artelor performative (dans si actorie), film (regie de film, studiul imaginii, montaj imagine si sunet, foto-video ) si compozitie muzicala. In cadrul atelierului vor fi incurajate colaborarile dintre artistii din zona performativa si cei din film sau muzica.

Pentru ca ne dorim sa cream un precedent pentru filmul de dans in Romania, BIDFF ofera un statut special participantilor la [CO]laborator prin plasarea lor in centrul activitatilor din festival si oferirea de alte facilitati (intrare gratuita la toate evenimentele, acces la mediateca festivalului, intalniri cu artistii internationali invitati si cu membrii juriului, sprijin in proiectele urmatoare si posibilitatea de a intra in echipa festivalului si implicit a Colectivului Tangaj Dance, organizator al BIDFF).

Atelierul este gratuit, selectia fiind facuta de board-ul BIDFF in urma aplicatiilor online trimise de studenti. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in data de 29 octombrie prin email sau telefon.

 

Pentru a face o aplicatie completeaza formularul online:

Link direct: https://form.jotformeu.com/62761370583358

DEALINE | 27 OCT, ora 24:00