Practices of the Self -

Official Competition | Scurtmetraje romanesti

6 SEPT | 21:00

Centrul National al Dansului Bucuresti

 Regizori si coregrafi romani se intalnesc anul acesta in web-ul complicat al sinelui. Acestia exploreaza tumultul zilnic, restabilind conexiunea cu propriile corpuri, descoperind noi cai catre fantezii inadecvate. Opt scurtmetraje experimentale si o animatie te vor face sa te întrebi cum sa te conectezi cu tine si cu mediul in care traiesti.

When No One's Watching

2:49, Canada, 2018


R: Teodora  Zamfirescu

C: Teodora Zamfirescu

Un baiat, prea tanar pentru costumul sau de afacerist si prea batran pentru a fi un natarau, merge printr-o impunatoare cladire corporatista, ingaduindu-si sa dea curs unor fantezii comportamentale jucause si inadecvate. „When no one’s watching ” juxtapune arhitectura si comportamentul uman si redefineste conventiile sociale, arhitecturale si creative.

Pendulum (Selves in Perpetual Motion)

5:00, Romania, 2019

R: Ioana Mischie

Un film haiku care surprinde euri in miscare perpetua, intr-un univers monocrom.

Singing Bodies 

3:38, Romania, 2018

R: Lavinia Pollak

C: Valentina de Piante, Denis Bolborea

Ne desprindem de perceptia sociala asupra spatiului public, ne ascutim simturile si ne folosim corpurile ca expresie a muzicalitatii perceptibile si imperceptibile a orasului. Propunem o noua referinta a impactului propriu asupra mediului, o constientizare a urmelor vizuale si sonore pe care le lasam in spatiu.


|DIS|CONNECTED

03:57, Romania, 2019

R: Maria-Luiza Dimulescu, Catalin Rugina

C: Maria-Luiza Dimulescu

Pierzandu-ne in tumultul cotidian, ne trezim, intr-o zi, cu sentimentul ca nu avem nicio idee despre cine suntem cu adevarat. In acel moment incerci sa restabilesti conexiunea cu corpul tau, cu propriul suflet cu propria minte si astfel... devii deplin constient ca reconectarea nu este la fel de usoara precum pare.

 

RIVERƧE
04:06, Romania, 2019


R: Daniel Dragoescu

C: Svitlana Pashko / Daniel Dragoescu


"RIVERƧE" este o mica poveste spusa prin dans si miscare, despre schimbarea modului in care noi, ca oameni, percepem si interactionam cu spatiul nostru existential, cu mediul inconjurator.Boot Camp
05:18, Romania, 2019

R: Camelia Neagoe

C: Camelia Neagoe

"Boot Camp" este o metafora vizuala a procesului de devenire, de parasire treptata a copilariei. Este o imagine a realitatii care se strecoara in lumea imaginarului, creand o atmosfera rigida, claustrofobica. Este despre pragul dintre candoare iluzorie si singuratate. Osciland intre prezenta reconfortanta a sinelui trecut si existenta aparent goala din afara spatiului ei cunoscut, un copil devine treptat adult.


Soup

04:50, Romania, 2019

R: Corina Andrian

C: Mariana Gavriciuc, Beatrice Tudor

- Am o idee, o propunere super tare, o sa-ti placa pentru ca eu stiu ce-ti place.
- Da, eu sunt de acord in principiu cu toate supele, ciorbele si sufletele deci e ok. Ma duc sa fac baie la cap, deci, orice jongleaza cu supa.
- Ai sa mori de placere.

Home Alone
13:47, Romania, 2019

R: Jean-Lorin Sterian

C: Carmen Cotofana

Vedem locuirea ca pe ceva firesc, dar abilitatea de locuire e conditionata de mediul in care ne-am dezvoltat personalitatea, de interactiunile cu familia si cu societatea. Orice spatiu nou reface prima noastra locuire. Singuri Acasa cauta sa descopere “abilitatile” de locuire ale fiecaruia.

Sarmalele Reci - MTV is my friend - In afara competitiei

06:33, Romania, 2019

R: Radu Popovici

Cristi, un tanar cu o existenta solitara si inutila, a carui unica bucurie este sa asculte muzica pe MTV, traieste o experienta extraordinara. De la calatoria cu Submarinul Galben pana la aparitia pe aceeasi scena cu trupa sa preferata, Sarmalele Reci, visul fantastic al lui Cristi il schimba pentru totdeauna.

 

juriu

 

PREMIU

CEL MAI BUN FILM ROMANESC

500 EUR