E X P A N D 

Zilele Industriei Si Laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice

BIDFF isi propune sa creeze o platforma de dezvoltare pentru filme cutting edge, care imping barierele cinemaului de arta dincolo de genul care le-a fost atribuit, pozitionandu-se in afara categoriilor cunoscute. In acelasi timp, in 2015 am început un demers de sustinere a colaborarii dintre regizori si coregrafi tineri din Romania, încurajand cea mai noua generatie de creatori sa lucreze in tandemuri creative si sa-si dezvolte un discurs cinematografic sincretic. 

In luna septembrie invitam la Bucuresti selectioneri si directori de festivaluri, producatori, specialisti din industria cinematografica si a coregrafiei. Laboratorul E X P A N D este gazduit de Apollo 111 si mentorat de Andy Wood (UK), Claudia Kappenberg (UK) si Peter Schneider (SUA). Pe 7 septembrie, la ora 15.30 va avea loc sesiunea de pitching pentru proiecte in dezvoltare la Apollo 111 Teatrul.

Participanti

SFILDES.JPG

Roads out of Bastion

Simon Fildes, UK

un film de fictiune

despre razboi

prietenie, iubire

si puterea de a depasi bariere.


IMG-5775.JPG

Ciclista

 

Bogdan Olarson, RO

Trupul unui dansator si bicicleta pe care se afla ajung sa se identifice, chestionand existenta lor in sine si capacitatea de a relationa cu alte elemente de materie.

 David+Franklin.jpg

Out of Earth and Sky

 

David Franklin, ES

 

Din underground-ul scenei avant-gardiste din Tokyo, intr-un peisaj turbulent, dansatorii butoh creeaza noi opere, la granite dintre personal si cosmologic, dintre trup si oras, dintre plastic si creatie geologica.

 

 


Cristian Fierbinteanu foto CV europass.jpg

Happinex

 

Cristian Fierbinteanu, RO

 

Film comedie politic fiction cu si despre politicieni, coregrafi, oratorie, popor si utopie._MG_9281web.jpg

Busy Wannabes

 

Jean-Lorin Sterian, RO

 

pj.lo isi petrece majoritatea timpului pe canalele de social media. Nu mai are o personalitate, a devenit un DJ cu o atitudine ce alterneaza in functie de intalnirile sale virtuale. Ce ramane din Sine in era Facebook?  DJ-ul se regaseste doar cand se afla pe scena, in prezenta muzicii sale.

 Mentori

Claudia kappenberg1.jpg

Claudia Kappengerg

Claudia Kappenberg este o artista activa in spectacole si media. Lucrarile ei se inspira din dans si artele vizuale pentru a crea coregrafii minimaliste pentru evenimente live specifice unei localizari, dar si pentru reprezentari pe ecran. Claudia si-a obtinut diploma de master in Arte Frumoase/Film si Video de la Central Saint Martins College of Art and Design in 1998 si a predat cursuri universitare de Arte Frumoase pana in 2002. Din 2004, preda la Universitatea Brighton, Marea Britanie, pe teme de film experimental si practici ale spectacolului.


Andy Wood.jpg

Andy Wood

Ca artist, Andy Wood lucreaza transdisciplinar, activand in cinema, arta video, fotografie si sunet. Este unul dintre cei mai renumiti creatori de film de dans, recunoscut pentru estetica sa minimala si arhitecturala. Filmele si lucrarile sale video au fost prezentate în festivaluri internationale de film, galerii de arta, inchisori, spatii publice si TV. Andy a studiat Arte Plastice in UK, a lucrat ca muzician si producator pentru mai multi ani si in prezent conduce o companie de productie de film documentar si art house. Este unul dintre programatorii Leeds International Film Festival si organizeaza o competitie dedicata filmelor scurte de dans in cadrul Short Film City.


Peter Schneider.jpg

Peter Schneider

Peter Schneider este un producator de teatru si film american, recunoscut la nivel mondial ca fiind primul presedinte al Studiourilor Walt Disney (1985 - 1999), fiind considerat ca omul care a reinventat productia filmului de animatie, operand transformari majore la nivel structural si de directie artistica a proiectelor Disney. Peter a produs cele mai renumite animatii marca Walt Disney: “Who Framed Roger Rabbit” (1988), “The Little Mermaid” (1989), “Beauty and the Beast” (1991, prima animatie nominalizata la Gala Premiilor Oscar pentru Cel mai bun film), “Aladdin” (1992), si “The Lion King” (1994). A fost promovat ca si head al studioului în 1999, dar, in 2001, Schneider va parasi Walt Disney pentru a-si infiinta prima companie de teatru. Prima sa mare productie, dezoltata in parteneriat cu Michael Reno, a fost “Sister Act”, care a avut premiera la London Palladium in 2009.