SHADOW-PLAY performance

12 nov |  14:00 - 16:00

Galeria Galateca

INTRAREA LIBERA

 

Prin Songs from My Analogue Utopia, explorez posibilitatile de auto-organizare si de coordonare dinamica intr-un tip de comunicare analog. intr-un astfel de performance sincronizarea si coordonarea apar imprevizibil si sunt asemanatoare sabloanelor observate in natura, precum sincronizarea licuricilor si a multimilor de oameni care bat din palme. Comunicarea utopica se instaleaza odata cu reciprocitatea gestului si cu procesul participativ.

Conceptele sincronizarii si coordonarii emergente devin tangibile si pot fi experimentate prin constructia de oscilatori analogi simpli ce conduc mici motoare plasate pe proiector. Motoarele misca inainte si inapoi piciorusele care lovesc benzile de cauciuc intinse pe proiector. in timpul performance-ului ma joc cu racordurile dintre oscilatori, cu parametrii interni ai fiecaruia si cu mediul, cu configuratia spatiala a benzilor de cauciuc si cu materialitatea acestora, reiesind astfel o partitura si un joc de umbre.

BIO

Christian Faubel este artist si om de stiinta care lucreaza in domeniul de cercetare a sistemelor autonome, neurostiinta, arta new media si design. in prezent este profesor la Academia de Arta Media din Cologne. in 2002 a fondat „derstrudel” ca un cadru de mediere a unei abordari relaxate vis-a-vis de electronica. Creeaza obiecte de arta, ateliere si performance-uri folosind o abordare jucausa si experimentala vis-a-vis de tehnologie si le considera a fi niste jucarii filozofice avand in vedere calitatea lor de a combina medierea conceptelor stiintifice cu placerea si amuzamentul. Faubel si-a prezentat si expus lucrarile in UK, Mongolia, Germania, Portugalia, Canada, Austria, Norvegia, Suedia, Italia, Danemarca.