Love in the Age of the Virtual

Curatoriat de Super! Festivalul filmelor facute de adolescenti

OFF COMPETITION

6 SEPT | 16:00

Muzeul taranului Roman

 

Ce mai inseamna iubirea in epoca virtuala, cand totul se transforma in numere? Imagini, emotii si senzatii se disipa. Apar povesti despre vrajitoare contemporane, balerine rebele, supereroine, locuitori ai marilor si guma de mestecat. Aceste doisprezece scurte de dans au fost selectate de adolescenti pentru un public adolescent si nu numai. Ioana Bogdana si Eva Todica de la Super - Festival va invita la o explorare a miscarii cu sens.

L-DNA 2.1

03:16, Germany, 2018

R: Veruschka Bohn & Christian Graupner


Performance-ul in gravitatie zero al Veruschkai se imbina cu tehnicile cinematografice de redare a miscarii propuse de Humatic, evoluand in organisme vii unice, cu forma unor structuri ADN spiralate ce par a fi creaturi de mare adancime.T.I.A. (THIS is Africa)

07:16, France/Cayman Islands, 2015

R: Matthieu Maunier-Rossi


Aïpeur Foundou este un dansator si coregraf congolez. In mijlocul unor zone populare din Brazzaville, el ne arata un posibil drum catre libertate.


 


BUBBLE GUM

09:07, United States, 2019

R: Ryan Renshaw

Gasirea existentei vietii noastre ca o Bula. Apa, sapun si aer.
WITCH

10:27, France, 2019

R: Margot Clavel


Cand vrajitoarea este alungata din satul ei, gaseste adapost in padurea diavolului.


 


NEVER TWENTY ONE

07:10, France, 2019

R: Kevin Gay

Never Twenty One este un documentar experimental situat intre dans si fabula sociala. Pe strazile din Bronx si Manhattan, Smail Kanoute danseaza pentru a spune povestile oamenilor.TUTU

03:22, Belgium, 2018


R: Gaspar Chabaud

Povestea Scufitei Rosii spusa pe scena, in lumina reflectoarelor si pe ritmul muzicii lui Piotr Ilitch Tchaïkovski.


KUBRIK - BEHIND THE FOG

03:49, Germany, 2019


R: Michael Binz

C: Constanze Schulte

Noaptea, singura care va dansa cu tine va fi singuratatea.
STAR

12:24, Netherlands, 2019

R: Catherina Iosifidis

In timpul orei de dans, Stella face tot ce ii sta in puteri pentru a obtine rolul de dansatoare solo, dar din cauza nesigurantei, pierde rapid legatura cu realitatea.LADIA

06:45, United States, 2018

R: Alvaro Congosto

Inspirat de femeile “supererou” Lara Croft si Nadia Comaneci, LADIA este un film de dans experimental in care durerea, epuizarea si puterea vointei devin parte a unui dans/lupta solo feminina.
HAPPY ENDING

04:00, Australia, 2018

R: Ryan Renshaw

C: Jack Lister

Devenit celebru prin abilitatea sa de a indoi linguri, magicianul Uri Geller nu a putut niciodată sa indoaie cu succes o furculita. Atat complexitatea convexa, cat si cea concava a lingurii indoite este explorata ca o reflectare a ambiguitatii duplicitare a lui Geller; linia fina dintre artist si escroc, intr-o lume post-adevar. Ei bine, ceva de genul asta.


IN DOG YEARS I’M DEAD

13:11, Germany, 2019

R: Kenji Ouellet


Tineri balerini vorbesc despre antrenamentul lor citand personalitati cunoscute, de la Kim Kardashian pana la Mikhail Baryschnikov. Avand ca punct de plecare destinul copiilor din lumea baletului si politicile corpului, filmul ridica probleme care depasesc lumea dansului.


Wind Image 3.jpg

WIND

01:53, United States, 2018

R: Dana Sink

 O explorare a miscarii si a intelesului.