aplicatiile sunt acum deschise

EXTENDED-DEADLINE.jpg

Bucharest International Dance Film Festival (6 - 9 septembrie 2018) invita regizori, coregrafi si alti artisti sa isi inscrie filmele de dans la cea de-a patra editie a festivalului.

[re]tracing - tema editiei din 2018

Tema editiei din acest an este [re]tracingprogramul festivalului fiind centrat in jurul urmelor pe care timpul le-a lasat in vietile indivizilor si comunitatilor.

Povesti personale intime, diferite modalitati de a arhiva memoria colectiva si speculatii asupra viitorului, ofera un context de [re]pozitionare a "individului" in raport cu "cei multi", alterand voit asa numitul adevar general valabil. Toate aceste manifestari si multe altele lasa urme in corp, stergand si [re]editand sensuri cu viteza luminii. [Re]trairea realitatii poate genera o noua "stare de adevar", una care poate aduce impreuna diverse realitati temporale si stari emotionale, confuzand psihologicul si cronologicul. Contrapozitionarea unui individ in raport cu cu istoria maselor poate genera cu adevarat un conflict creativ, unul care poate [re]structura realitati istorice reprimate sau [re]defini faptele incerte ale prezentului.

CERINTE PENTRU INSCRIERE

In competitie pot fi inscrise scurtmetraje de dans (fictiune, documentar, animatie), produse in orice regiune a lumii,  premiile totale insumand 3000 de euro. Din 2017 BIDFF a creat o competitie destinata exclusiv filmelor de dans romanesti, premiul pentru CEL MAI BUN FILM, in valoare de 1000 de euro fiind oferit de Institutul Cultural Roman. 

BIDFF este in cautare de filme inovatoare, care provoaca audienta la un schimb de informatii despre viata sociala si politica, emotii ascunse, locuri neobisnuite si miscarea corpului. 

  • Vor fi luate in considerare filmele de scurtmetraj produse in ultimii 2 ani, cu o lungime maxima de 20 minute
  • Materialele de proiectie sunt acceptate in format Full HD, rezolutie minima 1920 x 1080.
  • Pot fi inscrise maxim 2 filme/participant. Ambele vor fi luate in considerare.
  • Nu se accepta filme înscrise la editiile anterioare ale festivalului.
  • Juriul, numit de organizatori, va selecta filmele castigatoare. Membrii juriului vor fi anuntati inaintea inceperii festivalului, dupa prezentarea selectiei oficiale.

FORMULAR DE INSCRIERE

Pentru inscrierea filmelor va rugam sa completati urmatorul formular: https://form.jotformeu.com/81307694915363

TERMEN DE INSCRIERE prelungit

17 iulie 2018

TERMEN DE INSCRIERE

10 iulie 2018