FILME SCURTE DE DANS IN COMPETITIA OFICIALA

12 nov, 20:30 - 21:45

Universitatea nationala de muzica - studioul experimental de opera si multimedia

Str. Stirbei Voda, nr. 33

Jongland dinamic intre utopie si distopie, intre agolmeratie si vid, intre haos si liniste monumentala, aceste filme te vor duce intr-o calatorie senzoriala cu destinatie necunoscuta, plina de adrenalina.

Aici sunt outsiderii, cei iesiti din comun, rebelii si cei care deviaza de la prezent. In acesta lume, corpurile capata proprietati neobisnuite si se misca pe dinamici bizare, trecand pragul realitatii intr-o lume in care umanul se schimba o data cu regulile si principiile naturalului. Fie ca apeleaza la resuscitarea trecutului sau se plaseaza intr-un viitor indepartat, raportul dintre spatiu si timp este atent dezechilibrat.

Regizori, coregrafi, companii de dans sau comunitati atipice ne propun un spatiu alternativ, in care se reconsidera principiile contemporane. Zece abordari diferite propuse de echipe de artisti din Rusia, Canada, Franta, Olanda si Irlanda alcatuiesc un papier colle cinematografic in care posibilitatile de receptare sunt infinite. 

 

Inheritor Recordings

6', CA, 2015

R: Brian Johnson

C: Company 605

Scurtmetrajul comprima timpul si spatiul pentru a potenta coregrafia bruta si intens fizica a companiei 605. Miscarile lor sunt pline de rebeliune si de o dorinta acerba de a acapara, de a marca ceva ca fiind al lor.

 

THE ORDINARY

9', FR, 2016

R: Simon & Julien Dara

C: Johanna Levy

Un tanar iesit invingator din lupta cu un dragon danseaza pentru a-si celebra victoria.

 

Womens' Christmas Night

5', IL, 2016

R: Oonagh Kearney

C: Megan & Jessica Kennedy

Un intens raspuns vizual la poemul in limba irlandeza "Oíche Nollaig na mBan" de Seán O'Riordáin.

 

Werewolf Heart

4', SUA, 2016

R: Christian Weber

C: Dalel Bacre

Werewolf Heart este un performance care ilustreaza conflictul interior al protagonistei, Dalel. Miscarile corpului sunt o reflectie a vocii sale interioare si a conflictului cu demonii personali.

 

 

 

 

SILVER MORNINGS

8', NL, 2015

R: Guido F.G. Jeurissen

C: Rauwkost Collective

Intr-o lume in care timpul si spatiul lipsesc, o tanara incearca sa redescopere dragostea prin dans.

 

DANSE MACABRE

5', SUA, 2016

R: Jess Cavender

 

Avand ca sursa de inspiratie muzica, o inregistrare din anii 1940 a operei lui Franz Liszt ,Totentanz, acest film de dans realizat in tehnica animatiei 3D exploreaza hybrisul si ironia prin intermediului visului evazionist al protagonistului.

 

This is not Magritte

6', RU, 2015

R & C: Ivan Skorik

O poveste inspirata din picturile lui René Magritte. Filmul face parte dintr-un proiect dedicat cinematografiei de dans initiata de scoala de Film din Moscova.

 

Catharsis

8', FR, 2016

R & C: Veronika Akopova

Intr-o spalatorie programul 'delicat 37°C' da nastere unui trup nou, acoperit de haine proaspat spalate. Osciland intre 'pur' si 'murdar' fiinta cea noua trece prin experiente noi proprii existentei umane, ce se incheie intr-un catarhic jubileu pentru viata.

 

AquariuS

9', RU, 2016

R: Timo Zhalnin

C: Elena Kuzmina

Dans pana la limitele orizontului - de la puncte fara intoarcere. Ironia metamorfozei - pentru a fi capabila sa creasca, samanta trebuie mai intai sa moara.

 

Abismo

8', CA, 2016

R: Pablo Diconca

C: Catherine Gaudet

Navigand in deriva pe o pluta, un barbat si o femeie aleg singura evadare posibila...

 

JURIU