prezentare publica

11 NOV | 19:00 - 20:00

Centrul national al dansului bucuresti

Bd. Marasesti, 80-82

INTRAREA LIBERA

 

Oglinda a fost intotdeauna vazuta ca un mediu ce transmite atat adevarul cat si iluzia. 

Mai mult decat atat, atunci cand este pusa in fata cuiva, se presupune ca ofera o deschidere catre constiinta de sine. 

In ziua de azi cateva click-uri pe smartphone reflecta, transforma, distribuie, trimit si impartasesc infatisarea noastra exterioara si sentimentele intrinseci de pretuire de sine vazute prin ochiul nemiscat al camerei de fotografiat.

De mai multi ani, compania de dans si performance renumita international, Liquid Loft, a reflectat in spectacolele proprii influenta social media asupra membrilor ei.

In lucrarile lor recente, aceste tendinte sunt principala sursa de inspiratie.

In prezentarea sa, Chris Haring, coregraf si director artistic al Liquid Loft va prezenta procesul creativ din ultimii ani al companiei.

 

BIO

Coregraful austriac Chris Haring a lucrat cu coregrafi si companii ca DV8 Physical Theatre (Londra), Nikolais/Luis Dance Cie (USA), man act (GB), Nigel Charnock (GB), pilottanzt, a.o. In colaborare cu artistul multimedia si compozitorul Klaus Obermaier a dezvoltat performace-urile de video-dance “D.A.V.E.” si “VIVISECTOR” care au fost prezentate cu succes peste tot in lume. Una din marile influente reflectate in performance-urile sale, cum ar fi Fremdkörper (Premiul pentru Cel mai Bun Performance la Biennale de La Danse in Lyon 2004) este science fiction-ul si corpul uman ca peisaj cibernetic. Din 2005 este director artistic al Liquid Loft. A coregrafiat spectacole ca “Kind of Heroes”, “Running Sushi”, ”Talking Head and the Perfect Garden Series”. In 2007 a fost creat „Posing Project Series”, iar  „Posing Project B – The Art of Seduction” a castigat Leul de Aur pentru Cel mai Bun Performance la Biennale di Venezia. In 2010 Chris Haring a primit premiul “Outstanding Artists Award” pentru performing arts din partea Ministerului Federal al Artelor din Austria (BMUKK). Cu Liquid Loft a fost responsabil de performance-ul din deschidere de la Pavilionul Austriei din cadrul World EXPO în Zaragoza (2008). Recent, a coregrafiat lucrari pentru grupuri internationale cum ar fi Jin Xing Dance Theatre (Shanghai), Les Ballets de Monte-Carlo (F), Dialogue Dance (RU), Staatstheater Kassel (D) si Ballett Moskau (RU).

 

chris haring_c_e_esque.jpg