i_eunjinpark_stil1.jpg
How long__2 (2).png
Laws of Motion 1 (1).jpg
i_eunjinpark_stil1.jpg

BIDFF '19


4 - 8 SEPT

SCROLL DOWN

BIDFF '19


4 - 8 SEPT

BIDFF - afiș .jpg

The Network

Tema celei de-a cincea editii a BIDFF - The Network/ Rețeaua - marcheaza inceputul unei noi faze de dezvoltare a festivalului, atat prin integrarea in programarea oficiala a filmelor din mai multe genuri, pentru diverse categorii de public, realizate de regizori de film, coregrafi, artisti vizuali, animatori si muzicieni, cat si prin initierea unui laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice dedicat scenariilor de mediu si lungmetraj care se afla in prima faza de creatie.

„Ne dorim sa conectam artisti, producatori, selectioneri si jurnalisti care chestioneaza viitorul corpului, printr-o manifestare artistica in care hibridizarea devine un pilon important pentru inovatie. Pe de alta parte, vrem sa avem o perspectiva cat mai realista la nivel international, in ceea ce priveste mijloacele de productie ale unui film de dans, hot spot-urile creative si colaborările din interiorul comunității din care facem parte.”

Simona Deaconescu, Director Artistic BIDFF

 
And then we danced.jpg

And then We Danced - Deschiderea BIDFF '19 

4 Sept | 19:00

@Cinema Elvire popesco

fictiune, 105’, 2019

Filmul care deschide a cincea editie Bucharest International Dance Film Festival este o coproductie Suedia-Georgia-Franta din 2019, extrem de apreciata de critica de specialitate - un portret al unei societati conservatoare ce are inca puterea de a-si indeparta sau ignora cetatenii care nu urmeaza „traditia”. Dansul georgian, exponent al virilitatii, e lumea in care regula de aur este supunerea. Ce se intampla atunci cand prima dragoste a unui adolescent se loveste de esafodajul unor convingeri ce-i neaga dreptul la fericire?

 
International Competition 2019.jpg

Competitia Internationala

@cinema elvire popeso

I.Time Stands Witness - 5 Sept | 18.30

ii.The Road not Taken - 6 SEPT | 18.30

iii.Acts of Rebellion - 7 SEPT | 18.30

 
Musicals Competition 2019.jpg

competitia de musicals

7 sept | 21.00

@Fabrica Gastropub

Anul acesta BIDFF deschide o noua sectiune competitionala dedicata musicalurilor avangardiste. O selectie exclusiva de cinci scurtmetraje puternice din Franta, Congo, Romania si Cehia te vor face sa chicotesti cu empatie. Dansul intalneste muzica intalneste povesti imprevizibile. In aceasta selectie unica de scurte, personaje fermecatoare fac tot ce le sta in putinta ca sa evite monotonia.

 
Competitia nationala 2019.jpg

competitia nationala

6 sept | 21.00

@centrul National al Dansului

Regizori si coregrafi romani se intalnesc anul acesta in web-ul complicat al sinelui. Acestia exploreaza tumultul zilnic, restabilind conexiunea cu propriile corpuri, descoperind noi cai catre fantezii inadecvate. Opt scurtmetraje experimentale si o animatie te vor face sa te întrebi cum sa te conectezi cu tine si cu mediul in care traiesti.

 
Filme adolescenti 2019.jpg

love in the Age of the Virtual

6 Sept | 16.00

@Muzeul taranului roman

Curatoriat de Super - Festivalul filmelor facute de adolescenti 

Ce mai inseamna iubirea in epoca virtuala, cand totul se transforma in numere? Imagini, emotii si senzatii se disipa. Apar povesti despre vrajitoare contemporane, balerine rebele, supereroine, locuitori ai marilor si guma de mestecat. Aceste doisprezece scurte de dans au fost selectate de adolescenti pentru un public adolescent si nu numai. Ioana Bogdana si Eva Todica de la Super - Festival va invita la o explorare a miscarii cu sens.  

 
maguy marin-def-BD.jpg

Maguy Marin: L'urgence d'agir 

8 Sept | 20.30

@Cinema Elvire popesco

documentar, 108', 2019

Ea este unul dintre artistii care lasa urme adanci si de durata, ce bulverseaza sensurile existentei. Timp de peste 35 de ani, Maguy Marin s-a consacrat ca fiind unul dintre cei mai importanti coregrafi de pe scena mondiala. Fiica de imigranti spanioli, lucrarile sale devin o revolta plina de furie, dar si de optimism si candoare, in fata barbariei. Cariera sa si atitudinile politice pe care le-a adoptat in acest timp au emanat mereu indrazneala curaj si spirit de lupta, si nu inceteaza nici acum sa miste corpuri si inimi.

68627277_2367307066890736_779710059427921920_o.png

Un proiect cultural organizat de Asociatia Tangaj Dance si co-finanțat de Administrația Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii. Proiectul este sprijinit de Centrul National al Cinematografiei, Conceptual Lab si ADFR - Asociatia pentru Dezvoltarea Filmului Romanesc si sustinut de DHL, Techir si Super - Festivalul de filme facute de adolescenti. Editia a V-a a BIDFF este organizata in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti, Institutul Francez - Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Taranului, Fabrica Gastropub, Institutul Cervantes la Bucuresti, Apollo 111, LINOTIP - Centru Independent Coregrafic, Fiver International Screendance Movement.

How long__2 (2).png

E X P A N D


Laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice

E X P A N D


Laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice

E X P A N D 

Zilele Industriei Si Laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice

deadline: 30 iulie 2019

BIDFF isi propune sa creeze o platforma de dezvoltare pentru filme cutting edge, care imping barierele cinemaului de arta dincolo de genul care le-a fost atribuit, pozitionandu-se in afara categoriilor cunoscute. In acelasi timp, in 2015 am început un demers de sustinere a colaborarii dintre regizori si coregrafi tineri din Romania, încurajand cea mai noua generatie de creatori sa lucreze in tandemuri creative si sa-si dezvolte un discurs cinematografic sincretic. 

In luna septembrie invitam la Bucuresti selectioneri si directori de festivaluri, producatori, specialisti din industria cinematografica si a coregrafiei. Laboratorul E X P A N D va fi gazduit de Apollo 111 si va fi mentorat de Andy Wood (UK), Claudia Kappenberg (UK) si Peter Schneider (SUA).

Laboratorul va consta intr-o serie de conferinte, sesiuni de prezentare a proiectelor selectate (pitching sessions), intalniri one-to-one intre artisti, mentori si industrie. 

Cautam:

 • 5 scenarii in prima faza de dezvoltare pentru proiecte de mediu si lung metraj de dans (fictiune, documentar, animatie) sau musical, care fie folosesc limbajul non-verbal sau dansul ca principal vocabular, fie trateaza subiecte care tin de problematici ale corporalitatii, fie au teme relationate cu contextul in care se produce dans si influenta sa in spatiul social;

Oferim:

 • cazare pentru artistii care nu sunt din Bucuresti, acreditare la festival si rambursarea unor cheltuieli de transport de pana la 100 euro;

 • premiul E X P A N D in valoare de 1000 de euro pentru cel mai bun proiect în dezvoltare;


Despre aplicație:


Procesul este simplu si gratuit, va trebui sa completati un formular online care sa contina un logline, sinopsis, o descriere care explica starea curenta de dezvoltare a proiectului si o biografie;

 • daca filmul este o co-productie sau cautati un co-producator strain va trebui sa ne spuneti la ce tari si ce profil de producator va-ti gandit;

 • participarea la atelier este gratuita pentru artistii selectati;

 • data limita la care puteti trimite aplicatia este 30 iulie 2019, ora 16:00;

 • totii artistii care au inscris filme vor primi un email cu privire la rezultat pana pe 17 august 2019.

ÎNSCRIE-TI PROIECTUL ACUM:

https://form.jotform.com/91588031787266

______________________

The Network/Rețeaua este tema celei de-a cincea ediții a BIDFF și marchează începutul unei noi faze de dezvoltare a festivalului, prin integrarea în programarea oficială a filmelor din mai multe genuri. Ne propunem să conectăm artiști, producători, selecționeri și jurnaliști care chestionează viitorul corpului, văzut atât din perspectiva evoluției biologice, cât și prin extinderea discuției către un "body of work" sau "corp-organism" văzut ca un ecosistem interconectat. 

_________

Pentru mai multe informații: 

Ioana Diaconu / contact@bidff.ro / www.bidff.ro

 
Laws of Motion 1 (1).jpg

Apel voluntari


Apel voluntari


Cautam voluntari pentru a cincea editie a Bucharest International Dance Film Festival.

Daca vrei sa te implici, îti plac filmele, dansul si muzica, esti organizat, vrei sa cunosti lucruri si oameni noi, daca nu ti-e teama de provocari si emotii, hai sa ne cunoastem! Editia de anul acesta a festivalului se desfasoară intre 4 si 8 septembrie 2019. 

Ce cautam:


Location Stars

Sarcina principala este aceea de a te asigura ca totul decurge “conform planului” in fiecare locatie. 

Vei fi responsabil de buna desfasurare a evenimentului: invitatii sa aiba loc in sala, publicul sa primeasca toate informatiile necesare, materialele de promovare BIDFF si ale partenerilor sa fie la locul lor si… vinul sa fie la rece. ☺ Vei lucra indeaproape cu echipa festivalului, dar si cu personalul locatiilor respective. 

Skills we are looking for: cunoasterea limbii engleze la nivel de conversatie, atentie la detalii, bun organizator, atitudine deschisa, capacitatea de a transmite corect informatiile si de a face fata situatiilor neprevazute.  

Needed: 4 voluntari

 

Logistics Heroes

Avem nevoie de oameni care gasesc solutii rapide si eficiente atunci cand este nevoie. Esti acel tanar plin de energie, nedespartit de telefonul mobil si care salveaza ziua? 

Vei lucra indeaproape cu echipa de organizare a festivalului. Prepare your running shoes! ☺

Skills we are looking for: atentie la detaliu, prezenta de spirit, punctualitate, seriozitate, creativitate, permis de conducere (ideally but not mandatory) si… simtul umorului :)

Needed: 3 voluntari

 

Guest Genius

Esti cel care le va oferi invitatilor festivalului cea mai cool experienta. 

Vei intampina invitatii din momentul sosirii la aeroport, ii vei conduce la hotel si ii vei face sa se simta ca acasa in Bucuresti. Ii vei insoti la evenimentele din cadrul festivalului si te vei asigura ca au toate informatiile de care au nevoie. Le vei face de asemenea recomandari pentru timpul liber – atractii turistice, cafenele, restaurante si multe altele.

Fiecare voluntar va avea in grija unul sau mai multi invitati, in functie de program si disponibilitate.

What we are looking for: cunoasterea limbii engleze, program flexibil, permis de conducere (ideally but not mandatory) si, desigur, skilluri de comunicare. 

Needed: 5 voluntari 

 

Ce oferim:

 • Oportunitatea de a face parte din echipa unui festival care a crescut de la an la an, a ajuns la cea de-a 5-a editie si care poate creste si mai mult cu ajutorul tau;

 • Festival bag;

 • Acreditare festival pentru acces la toate evenimente din program;

 • Adeverinta de practica;

 • Acces la informatii si resurse din domeniului filmului si dansului contemporan.

Pentru a te inscrie trimite un e-mail pe adresa irenaisbasescu@gmail.com, pana la data de 15 august, cu subiectul Voluntar BIDFF si spune-ne in care dintre cele 3 categorii te incadrezi mai bine. In mail poti sa ne lasi CV-ul tau sau sa ne povestesti putin despre tine, ce ai facut pana acum si ce iti doreati sa faci in viitor. Keep it short and clear.