filme scurte de dans in competitia oficiala

12 nov | 19:00 - 20:10

Universitatea nationala de muzica - studioul experimental de opera si multimedia

Str. Stirbei Voda, nr. 33

Competitia oficiala se deschide cu zece filme de dans scurte care te vor dezmorti si te vor pune pe ganduri. Sunt productii cinematografice profund ancorate in realitate, in care corpul devine alterat partial dar niciodata total, avand mereu puterea de a o lua de la capat.

Regizori si coregrafi din SUA, Olanda, Chile, Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Franta si Germania parcurg trasee diferite dar au un scop comun, acela de a sensibiliza masele, atat la nivel de actiune cat si de reanalizare a lumii interioare. Prezentam in premiera in Romania o platforma cu zeci de corpuri mercenare care se lovesc de aceeasi suprafata dura in mod repetat si care se intorc mereu schimbate intr-o lume in care regulile raman aceleasi.

Am adunat catalizatorii de schimbare, pe cei care indraznesc sa infrunte mediul atunci cand este cazul sau sa celebreze viata atunci cand este necesar. 

 

Moving Southwark

5', UK, 2015

R: Jevan Chowdhury

24 de dansatori își consumă ultimele clipe de viață, prinși în agitația Londrei.

Moving Southwark este o exprimare magica redata pe fundalul realist al celor mai vechi cartiere si strazi londoneze.

 

helena

4', SUA, 2015

R & C: Nadav Heyman

O explorare a frumusetii si urateniei umane.

 

JONAH

6', SUA, 2015

R: Andrew Michael Ellis

C: Ernest Felton Baker

JONAH este un documentar medidativ care apeleaza la dans pentru a explora si a personifica un interviu bizar cu un fost sclav Afro-American. Interpretand un interviu istoric prin dans contemporan, documentarul ridica intrebari despre efectele traumei si capacitatea noastra de regenerare.

 

in between

4', SUA, 2016

R & C: Lillian Stamey & Blake Horn

Prinsi in mrejele unei conversatii fantastice, cele doua personaje cad prada incapacitatii de a asculta, de a avea incredere si de a se supune.

 

 

 

 

for a moment

9', FR, 2016

R: Clémence Poésy

O analiza in detalii a studentilor de la scoala de balet a operei din Paris, in timpul repetitiilor.

Perspectiva este obtinuta prin intermediul prim-planurilor, cu accent pe figura, lasand un pic in afara cadrului corpurile pe care acestia le antreneaza zi de zi.

 

Approaching the puddle

8', DE, 2015

R: Sebastian Gimmel 

C: Sebastian Gimmel & Homai Toyoda

O femeie stranie, imbracata adecvat unei zile ploioase, exploreaza peisajul dintr-o parcare abandonata. Precum un copil danseaza in jurul baltilor, alunecand intr-o fantastica lume interioara care devine un loc magic odata ce cizmele ei de cauciuc prind viata.

 

DUET

3', NL, 2014

R: Jacqueline Kooter

Iubire voluntara...joc sau lupta? Jacqueline Kooter propune un duet interpretat de figurine pictate, decupate din hartie.

 

PLATFORM 13

14', NL, 2015

R & C: Camiel Zwart

Platform 13 spune povestea tragi-comica a unui conductor de tren din Japonia care se trezeste dintr-o data in cel mai mare cosmar al sau: o lume noua in care el si reflexele sale nu mai sunt necesare.

 

DOMINO

6', CL, 2015

R: Patricio Soto - Aguilar

C: Ana Luz Ormazábal

O cursa care scoate la iveala toate acele momente pe care le pierdem prinsi fiind de febra competitiei si care infatiseaza corpul si capacitatea acestuia de a se transforma si de a face fata dificultatilor in crestere.

 

Exquisite Corps

5', SUA, 2016

R: Mitchell Rose

42 de coregrafi americani contemporani se conecteaza intr-o scrisoare comuna dedicata dansului.

 

 

JURIU