DANCER

6 SEPT | 7PM - 9PM

ELVIRA POPESCU CINEMA

Dacia Bvd. 77

sold out

 

Documentar, 75', 2016 (UK)
Regizor: Steven Cantor
Cu o contributie speciala din partea lui david lachapelle

Nominalizat pentru Cel mai bun documentar la British Independent Film Awards
Cu Serghei Polunin, David LaChapelle, Jade Hale-Christofi  

Inzestrat cu o putere uimitoare si echilibru, Sergei Polunin a produs o revolutie in lumea dansului, devenind cel mai tanar soloist al Royal Ballet. Aflat la apogeul carierei sale, la varsta de 25 de ani, se retrage din lumea dansului, celebritatea aducandu-l aproape de autodistrugere - talentul devine mai mult o povara decat un dar.

O explorare fara precedent a unui artist complex, care a facut ca baletul sa devina viral. Rebel urban si iconoclast, Sergei revolutioneaza baletul. Dar virtuozitatea are pretul ei. Cum poti sa fii liber sa fii tu insuti, cand ai devenit imaginea baletului?

De la imagini de arhiva cu Polunin antrenandu-se la 6 ani pentru Jocurile Olimpice, filmari personale ale parintilor si interviuri cu membrii familiei, prieteni si colegi, pana la extrase din viata si spectacolele lui Serghei de acum, suntem martorii parcursului lui pas cu pas. Polunin este un personaj puternic controversat, ilustrat aici in toata complexitatea lui. Filmul este de asemea un testament pentru versatilitatea lui fizica si psihica. 

Cum cazi la pace cu un destin care ti-a fost prescris?

Cand esti cel mai bun din lume, ce iti mai ramane de facut? Spre ce mai tinzi?

Copilul rebel al baletului, renumitul star de 25 de ani Sergei Polunin, si-a definit viata prin prisma talentului, incepand sa isi puna sub semnul intrebarii existenta in fata legendei care a devenit. DANCER este meditatia intima a unui star al baletului, talentant si carismatic, in acelasi timp complex si enigmatic, intr-un moment al vietii cat se poate de vulnerabil.
— Steven Cantor