WIM

10 SEPT | 17:00 - 19:00

POINT CULTURAL HUB

Str. General Eremia Grigorescu, nr. 10

SOLD OUT

 

FIlm Documentar, 112', 2016 (BE, NL)
REGIZOR: Lut Vandekeybus
coregraf: Wim Vandekeybus

 

Performerul, coregraful si regizorul Wim Vandekeybus este un om care apartine multor familii. A crescut inconjurat de frati si surori, a infiintat o familie creativa prin compania de dans Ultima Vez si acum are copii sai proprii.

Pornind de la pe spectacole, repetitii, interviuri si arhive familiale, Lut Vandekeybus exploreaza creativitatea nelinistita a fratelui ei si felul in care aceste cercuri de familie se interconecteaza, se inspira si, uneori, se ciocnesc/lovesc cu/de opera sa.

“Wim” este poetic dar perceptiv, intim, dar niciodata indulgent.

Lut Vandekeybus si-a construit reputatia cu documentarele observationale: Bletzi, Bletzi (1997), Nu tot ce face "Lumea" este bine pentru un menonit/Not All That ‘The World’ Does Is Good for a Mennonite (1998) si multi premiatul Linda & Ali: Doua lumi intre patru pereti/Two Worlds Within Four Walls (2005). Scurtmetrajul ei Cainele chinezesc/ The Chinese Dog (2001) a castigat mai multe premii. Dupa o lunga perioada de timp petrecuta in Orientul Mijlociu, concentrandu-se pe contextul local de acolo, s-a intors la documentar cu WIM (2016).