[CO]LAB '17: Pitch Your Dance Story

Colab17 (1).png

Bucharest International Dance Film Festival invita artisti din domeniul filmului si dansului sa participe la cea de-a doua editie [CO]LAB, un atelier de creatie si productie de film de dans dedicat industriei creative din Romania. Daca anul trecut ne-am concentrat pe productie, printr-un laborator extins de doua saptamani in urma caruia au rezultat trei filme de dans scurte, anul acesta ne propunem sa sprijinim dezvoltarea de idei care pot sta la baza realizarii unui film in 2018. 

Atelierul isi propune dezvoltarea a 5 scenarii de film de dans de la nivelul incipient de idee, pana la realizarea unui scenariu si prezentarea lui (pitch) in fata unor specialisti. Celei mai bune prezentari i se va acorda un premiu in valoare de 750 de euro, constand in servicii de post-productie, oferit de Colorgrade.

Atelierul se desfasoara pe durata a trei zile si are un caracter practic. Timp de 3 ore in fiecare zi, cu ajutorul unor specialisti din tara si din afara tarii, 5 coregrafi si 5 regizori vor avea oportunitatea de a discuta si intelege specificul unui film de dans si care sunt pilonii pe care un astfel de film se dezvolta. Nu vor lipsi sesiunile de feedback si training pentru sustinerea unui pitch in fata publicului. 

 

Programul atelierului

4, 5, 6 septembrie, 18:00 - 21:00 - sesiuni de lucru
10 septembrie, 16:00 - sesiune de pitch

Atelierul are loc la POINT Cultural Hub (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 10, Bucuresti).

 

Inscriere

Trimite un email la adresa contact@bidff.ro cu subiectul [CO]LAB '17 in care te rugam sa atasezi CV-ul tau (in care sa incluzi datele de contact: e-mail si telefon) si un document word de maxim 1000 de caractere, in care sa prezinti o idee pe care ai vrea sa o dezvolti intr-un film de dans. Nu uita sa-i dai un nume provizoriu ideii tale. 

Deadline-ul pentru trimiterea e-mailului de inscriere a fost extins: 

28 august, ora 17:00

Participarea la atelier este gratuita si se face in urma selectiei pe baza de CV si prezentare a ideii. In urma call-ului un numar de 10 artisti vor fi selectati. Vei fi anuntat de rezultatul selectiei pe 30 august. 

 

In cadrul BIDFF#3 te poti inscrie si la atelierul documentar „Intre Cinema si Dans; Intre Documentar si Fictiune” - Masterclass cu creatorul MR. GAGA despre Vise si Prestigiu, Tomer Heymann - detalii aici.